Općinska upravaE - registarKatalog uslugaDokumentiO TravnikuServis 48 sati

Općinska uprava

Press

Na Vlašiću svečano otvorena Sportska sala Hotela „Sunce“

22.11.2013

Danas je u svečanoj atmosferi na Vlašiću zvanično otvorena Sportska sala Hotela „Sunce“.
Branka Đurić,ministrica Federalnog ministarstva turizma i okoliša i Samir Kaplan,ministar Federalnog ministarstva kulture i sporta zvaničnim presjecanjem vrpce mnogobrojnim posjetiocima,gostima i ljubiteljima Vlašića,zvanično su otvorili vrata ovog objekta.

Među zvanicama bili su i Federalni ministar za pitanja boraca, Zukan Helez te Nijaz Helez, ministar prostornog uređenja,građenja,zaštite okoliša,povratka i stambenih poslova SBK i ministar finansija SBK,Zdravko Gavranović.
U ime domaćina gostima se obratio načelnik Općine Travnik,Admir Hadžiemrić koji je rekao:

„Razlog ovog našeg okupljanja dala nam je porodica Avdić koja je ovim raskošnim zdanjem svima nama dala jak motiv da u narednom periodu učinimo mnogo više na razvoju turizma i sporta.S ponosom možemo reći da je ova Sportska dvorana Hotela „Sunce“planinu Vlašić postavila na na sami vrh planinskog turizma.
Međutim,ovom prilikom ,svakako,moramo i naglasiti ulogu lokalne zajednice i viših nivoa vlasti koji su prepoznali značaj ovog projekta ali koji u narednom periodu moraju pronaći načina da podrže i održivost ovakvih investicija.Zato danas,ovaj događaj moramo posmatrati i kao dokaz da čvrstim javno-privatnim partnerstvom možemo napraviti ogromne pomake u razvoju“.
Na kraju je načelnik Hadžiemrić još jedamput zahvalio porodici Avdić i svima onima koji su na neki način pomogli da danas budemo ponosni na našu planinu Vlašić


[ Nazad ]