Štampa
1 1 1 1 1

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je danas (19.01.2022) u svom kabinetu ugostio NJ.E. Christine Toudic, ambasadoricu Francuske u Bosni i Hercegovini.


Načelnik Dautović je uvaženoj ambasadorici  ukratko predstavio potencijale Općine Travnik.


Ambasadorica i načelnik su , između ostaloga, razgovarali i o manifestaciji „Dani konzula“ koju će Općina Travnik prvi put organizirati 03.06.2022 godine. S obzirom na činjenicu da je Francuska imala svoj konzulat u Travniku, ambasadorica je prihvatila ideju da ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini bude suorganizator i počasni gost manifestacije „Dani konzula".
Također, zaključeno je kako će ambasada Francuske ostati u komunikaciji s Općinom Travnik, te da „Dani konzula“ neće biti jedina manifestacija na kojoj će ove dvije institucije  zajedno surađivati.
„Ovo je moja prva ali definitivno ne i posljednja posjeta Travniku“ je rečenica koju je ambasadorica rekla nekoliko puta tokom sastanka.
S obzirom da je Francuska zemlja sa najviše književnika koji su dobitnici Nobelove nagrade za književnost, neizostavna je veza i saradnja na temu  nobelovca Ive Andrića.