Previous Next Play Pause
Od sada samo uz odobrenje kretanje šumom i šumskim putevima za određene kategorije Poziv porodiljama iz Travnika: Jednokratna podrška od 1.000 KM Vlade FBiH Zaključci sa 52. redovne sjednice Općinskog vijeća Travnik Iskoristite pogodnosti besplatnih usluga vjenčanja I danas na snazi narandžasto upozorenje za visoke dnevne temperature zraka i visoke vrijednost UV indeksa, kao i opsanost od udara groma “3x3 Kalibunar basket turnir U subotu na Centralnom gradskom trgu gučogorske delicije  i rapsodija ljetnih okusa U toku postavljanje nove saobraćajne signalizacije


Zanimljiva edukativno-kreativna radionica koju organizira Pedagoška služba Zavičajnog muzeja Travnik, pod nazivom "Najljepše tvrđave Bosne i Hercegovine" održat će se u petak, 19.

Tokom realizacije ekološke akcije „Sedmica društvene odgovornosti“ uz učestvovanje brojnih pravnih i fizičkih lica iz domena vladinog i nevladinog sektora, svoj društveni doprinos dala je i Profesionalna vatrogasna jedinica.

Obavještavaju se sve Mjesne zajednice (MZ) na području općine Travnik, kao i mještani i ustanove (škole i druge), koje se snabdijevaju vodom putem lokalnih vodovoda (vodovodi izvan sistema JKP) o realizaciji planiranog popisa lokalnih vodovoda.

U sklopu šireg plana i niza projekata koji obuhvataju sanaciju i rekonstrukciju lokalnih puteva u Travniku, obavještavamo građane da su trenutno na području gradske regije u toku i radovi na redovnom održavanju lokalnih puteva i makadama.

Od početka ove sedmice, na snagu je stupio novi Pravilnik koji detaljno reguliše saobraćaj na području pješačke zone u Ulici Bosanska u Travniku.

Shodno brojnim prijavama o štetetama koju prouzrokuje divljač na privatnoj imovini, obaviještavamo građane i upućujemo na pravilno postupanje i primjenu zakonskih odredbi.

Na temelju Pravilnika o kriterijima za ostvarivanje prava na dodjelu stana u najam mladim bračnim parovima ili vanbračnim partnerima, utvrđen je prijedlog rang liste prioriteta po javnom pozivu.

Prema prognozama nadležnih institucija na visoke temperature koja nas očekuju u narednom periodu, Služba za civilnu zaštitu općine Travnik,