Previous Next Play Pause
Travnik dobio ciklo klupu. Jvni poziv za podnošenje prijava za poticanje proljetne sjetve na području općine Travnik za 2020. godinu Javni oglas za izbor i imenovanje direktora PD „ Vlašić“ Javni poziv za učešće u programu podrške razvoja biznisa Poništenje javnog poziva - vjetroelektrana Ponovni javni oglas za izbor i imenovanje predsjednika i članova Skupština javnih preduzeća i privrednih društava i izbor i imenovanje Nadzornog odbora JU čiji je osnivač Općina Travnik JAVNI POZIV Za podnošenje aplikacija za kapitalne investicije koje će se finansirati iz Budžeta Općine Travnik za 2021.godinu Načelnici pet općina potpisali sporazum o učešću u projektu „Staza stare pruge“


Pozivaju se građani općine Travnik, a posebno mjesni zajednica:Šišava, Mudrike, Vitovlje, Paklarevo, Potkraj i Turbe, udruge koje se bave zaštitom okoliša, proizvodnjom zdrave hrane, promocijom turizma, te druge zainteresirane fizičke i pravne osobe, da se očituju o zahtjevu za ponovno izdavanje 


Danas je u kabinetu načelnika općine Travnik održan sastanak kojem je,sa svojim saradnicima, prisustvovao dr.

Danas je u kabinetu načelnika općine Travnik upriličen prijem za četvorke koje su ove godine maturirali u MSTŠ „Travnik“.

Obavještavamo pravna I fizička lica kojima je naredbama bio obustavljen rad da je na službenoj stranici Vlade SBK (www.sbk-ksb.gov.ba) objavljen Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava za mjesec maj pravnim i fizičkim licima sa pravnim subjektivitetom kojima je naredbama štabova civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti.

Link za javni poziv:

https://sbk-ksb.gov.ba/hr/novosti/obavijest-za-javni-poziv-za-dodjelu-finansijskih-sredstava-2.html

Sukladno Memorandumu o suradnji potpisanim 27.09.2019.godine između Fondacije Mozaik i Općine Travnik definiran je temelj suradnje na uspostavanju i razvoju programa Omladinska banka Travnik, uključujući i podršku mikrobiznisima mladih, te razvoju društvenog poduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Mozaik impakt inkubator u periodu listopad 2019-prosinac 2023.

Danas, 28.05.2020.godine (četvrtak) u 10 sati će se potpisati  ugovori po Javnom pozivu 

Građanima Travnika ,  u povodu Bajrama , velikog praznika muslimana, načelnik Općine Travnik,Admir Hadžiemrić  i predsjedavajuća Općinskog vijeća, Vlatka Lovrinović,  upućuu  iskrene čestitke, uz želju da im svjetlost Bajrama ukrasi domove srećom i zdravljem.

 

„Želimo da ovaj, za sve muslimane važan praznik, provedete u miru  i porodičnoj harmonij i da  ove bajramske dane svi iskoristimo  da se približimo jedni drugima i povežemo naša srca u ljubavi i pažnji jednih prema drugima.

Dana 07.05.2020.godine u Službenim novinama FBiH, broj 28/2020 objavljen je tekst Zakona o ublažavanju ekonomskih posljedica.