Previous Next Play Pause
USAID Turizam je objavio javni poziv (APS) za dodjelu grantova AKTUELNO U MJESNIM ZAJEDNICAMA Šef ODC-a Taib Grozdanić posjetio Općinu Travnik Planiranje novih praksi u oblasti prevencije korupcije  Danas završetak radova na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji za testnu fazu Bosanske ulice Zakazana 8. REDOVNA sjednica Općinskog vijeća Travnik Pozivaju se mještani naseljenih mjesta Gornje Čukle i Donje Čukle da prisustvuju zborovima građana MZ Čukle u terminima, koji su navedeni u Javnom pozivu u prilogu Objavljen javni poziv  za obuku za CNC operatera

Danas počinje testni period uređenja Bosanske ulice - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Poštovani sugrađani,

Od danas (13.09.2021.)  teče testni rok uređenja Bosanske ulice kao pješačke zone.

Zato je važno da u naredna tri mjeseca čujemo vaše mišljenje, prijedloge I sugestije.

Molimo vas da iste dostavljate na email:

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler danas je boravio u službenoj posjeti Općini Travnik

Služba za civilnu zaštitu Općine Travnik obaviještava građane da u slučaju nastanka zemljotresa:

U ponedeljak je u Travniku održan sastanak načelnika sa područja Srednjebosanskog kantona s ciljem predlaganja kandidata za organe i tijela Saveza općina i gradova Federacije BiH, kao i vezano za razmatranje drugih pitanja vezanih za saradnju jedinica lokalne samouprave sa područja SBK i Saveza.

Izuzetan odziv i angažman građana u okviru „Sedmice društvene odgovornosti“ pokazali su i identifikovali određene kritične tačke i odgovornosti kao i činjenicu da građani Travnika vole svoj grad i vjeruju u sve aktivnosti u kojima su partneri.

Kompletan uvid u urađeno imaćemo nakon izvještaja koordintaora za rad sa mjesnim zajednicama 

Općina Travnik je,i ove godine, obezbjedila ruksake i potrebni školski pribor za svu djecu romske nacionalnosti koji pohađaju osnovne škole na području Općine Travnik.

Obavještavamo građane da zbog  izvještaja nadležnih organa o trenutnoj epidemiološkoj situacija 

Predstavnici Lokalne dijaloške platforme Općine Travnik učestvju na dvodnevnom treningu na temu "Aktivizam u vrijeme pandemije" u organizaciji UNDP-a u okviru Projekta "MAKERS"