Previous Next Play Pause
Održana javna prezentacija o pristupačnosti općine Travnik za osobe s invaliditetom Travnik, mjesto koje inspiriše - U toku snimanje prve TV serije u našem gradu Upozorenje Federalnog hidrometeorološkog zavoda -   Neodgovorno ponašanje pojedinaca – Onečišćen potok kod Šarene džamije Zakazana 39. redovna sjednica Općinskog vijeća Travnik Osigurana sredstva za sanaciju oštećenja na   Sahat-kuli  na Musali Travnik odao počast žrtvama genocida u Srebrenici Obavijest o nestaloj osobi


Kompletan tekst javnog poziva za izbor organa mjesne zajednice Slimena - Polje možete pročitati ovdje.

Općina Travnik je tokom tekuće godine kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ u okviru Mreže praktičara mjesnih zajednica BiH, a koji ima za cilj, između ostaloga unapređenje primjene regulatornog okvira i razmjenu stručnog znanja i dobrih praksi u oblasti ostvarivanja funkcija mjesnih zajednica, realizirala značajan broj aktivnosti.

Na temelju inicijative Multidisciplinarnog tim za zaštitu prava djece općine Travnik, Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK donijelo je Protokol o prevenciji i postupanju u slučaju nasilja među djecom i nad djecom u školi, koji je u cjelosti usklađen sa važećim propisima koji tretiraju prava i sigurnost djece u BiH.

Općina Travnik jedna je od ukupno šest lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini u kojoj će biti implementiran projekat “Udruživanje snaga za radna mjesta i stabilnost –podrška ugroženim osobama u BiH kroz javno civilno i privatno partnerstvo“.

Dječja igrališta omiljeni su izbor mališanima za igru i boravak na svježem zraku.Shodno tome, u proteklom periodu na području općine Travnik pojačane su aktivnosti uređenja i održavanja dječjih igrališta.

Općina Travnik izdvajanjem značajnih financijskih sredstava iz svog budžeta korisnicima prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite na području općine Travnik osigurava različite oblike podrške uključujući finanscijsku, te zdravstvenu pomoć, kao i podršku radu boračkih udruženja, održavanju spomen-obilježja i grobalja, ali i po drugim brojnim osnovama.

Na poziv predstavnika Vijeća mladih Federacije BiH, načelnik Općine Travnik Kenan Dautović sa svojim saradnicima, danas je učestvovao u interaktivnoj radionici - dijalog mladih i vlasti, koji je održan pod okriljem tradicionalne aktivnosti "Razgovoruša".

Služba za civilnu zaštitu općine Travnik izdala je smjernice građanima u slučaju nastanka zemljotresa.