U okviru Programa postinvesticione podrške investitorima na području općine Travnik predstavnici općine Travnik Elma Pružan, Stručni savjetnik za privredu i Bekir Lubić, stručni saradnik za urbanizam i GIS, su dana 13. 10 2021. godine  posjetili sljedeće firme: „Lašva drvo“ d.o.o. Travnik, „HOMAR“ d.o.o. Travnik, „Pobjeda Tešanj- Livnica Turbe“, OR „LIF“ Travnik, „PANAD“ d.o.o. Travnik, JUST STAR“ d.o.o. Travnik.

Obavještavaju se mještani naseljenih mjesta i naselja: Ilovača, Hazna i Skok da je predsjednik Skupštine MZ Ilovača zakazao zborove građana u funkciji izbora za organe i tijela MZ, koji će se održati na mjestima i u terminima, kako je navedeno u Javnom pozivu, koji možete vidjeti OVDJE.

Obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, da su, u skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju („Sl. Novine FBiH“ br. 42/10) i članom 6. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja prava na novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji („Sl.Novine FBiH“ br. 32/17), obavezni prijaviti plan proizvodnje za 2022. godinu.

U Velikoj sali Općine Travnik, 13.10.2021. godine, načelnik Općine dr.sci. Kenan Dautović je potpisao Ugovore sa odabranim korisnicima u projektu „Socijalno-ekonomska podrška izuzetno ranjivim porodicama i lokalnim pružaocima socijalnih usluga u 16 zajednica u Bosni i Hercegovini”. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i predstavnici Nevladine organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) menadžer projekta Rusmir Hanić i Aleksandar Pandurević, v.d. direktor Centra za socijalni rad Valentin Matošević i direktorica firme ITC d.o.o. Zenica Vildana Nukičić.
Plastenici će u narednom periodu biti isporučeni i montirani kod 12 socijalno-ugroženih porodica i 2 kolektivna korisnika.

Objavljene preliminarne liste aplikanata po Javnom pozivu za unapređenje poljoprivredne proizvodnje Općine Travnik za 2021. godinu - 3.2 od 5 na osnovu 5 glasa

Realizacija projekta ''RELOC 2'' - Izgradnja otpornosti na prirodne i druge nesreće u oblasti obrazovanja i lokalnim zajednicama", projekat između Općine Travnik i nevladine organizacije Save the children. Noslilac aktivnosti projekta ispred Općine je Služba za civilnu zaštitu.

Molimo građane i pravna lica na području općine Travnik koji nisu do sad očistili svoje dimnjake da to učine, kao bi izbjegli negativne posljedice tokom grejne sezone i eventualne štete po ljude i materijalna dobra, zbog neodržavanja istih.

Obavještavaju se mještani naselja: Gornji Dolac, Vakuf i Guvna da su zakazani zborovi građana s ciljem biranja delegata u Skupštinu MZ Dolac, kandidovanja predsjednika i članova Savjeta MZ u terminima i na lokacijama, kako je navedeno u Javnom pozivu MZ Dolac. Ako vam je adresa boravka u jednom od navedena 3 mjesta, odazovite se sastancima. Birajte i budite birani.