Općina Travnik u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom Francuske u BiH, pozivaju vas na projekciju filma Damien želi promijeniti svijet!

S obzirom na trenutne vremenske prilike Služba za civilnu zaštitu obavještava građane na opasnosti od udara groma, te preventivno preporučuje građanima određena pravila ponašanja, niže kako slijedi:

Dana 24.maja 2022. u zgradi Ujedinjenih nacija u Sarajevu potpisan je Sporazum gradonačelnika/ica gradova i općina u Bosni i Hercegovini  “Zajedno u borbi protiv govora mržnje i narativa podjela na društvenim mrežama”.Sporazum je potpisala i Općina Travnik i na taj način se priključila ovom jedinstvenom Projektu.

"Nakon završenog "procesa konsultacija" saglasno članu 17. Uredbe  o izradi strateških dokumenata u Federaciji BiH ("Službene novine Federacije  BiH" 74/19) zakazuje se javna rasprava o "STRATEGIJI RAZVOJA Općine Travnik 2022.-2027.godine" koja će se održati  u ponedjeljak 30.05.2022.godine u 16.00 sati u Velikoj sali Općine.

S obzirom na projekcije ljetne sezone da nas očekuje toplo i suho ljeto koje može imati negativne implikacije gotovo u svim sferama život (poljoprivreda, industrija, za zdravlje ljudi, uključujući negativan utjecaj na starije osobe i osobe oboljele od kardiovaskularnih bolesti i dr.), Služba za civilnu zaštitu preventivno obaviještava poljoprivredne proizvođače da imaju u vidu obezbjeđenje potrebnih količina zaliha vode ili adekvatne alternative vode za navodnjavanje poljoprivrednih površina kao i iskorištavanje tehnološke vode za industriju.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović tokom prve godine svog mandata provodio je određene aktivnosti na realizaciji 246 mjera od ukupno njih 357 iz dokumenta pod nazivom “Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik”.