Proljetna čišćenja kuća i okućnica, nažalost sa sobom nose i stvaranje divljih deponija od strane neodgovornih osoba.

Javni oglas za izbor i imenovanje na pozicije članova Nadzornih i Upravnih odbora javnih ustanova i privrednih društava čiji je osnivač Općina Travnik možete pogledati ovdje.

Uslijed većeg broja registrovanih požara na otvorenom prostoru i njegovog nekontrolisanog širenja na nepristupačne terene ovim putem Služba za civilnu zaštitu ponovo apeluje građane da se suzdrže i da ne pale vatru na otvorenom prostoru.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK/KSB u skladu sa članom 10. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine SBK/KSB”, broj 4/05 i 5/14) obavještava zainteresovane  strane i jedinicu lokalne samouprave Travnik i  stavlja na uvid  dokumentaciju

Temljem Odluke o izvršenju budžeta  Općine Travnik za 2024. godinu-stavka izdaci za raseljene osobe 2024 i Uputstva o načinu i procedurama odabira korisnika projekata povratka i rekonstrukcije stambenih jedinica (“Sl.glasnik BiH” broj 48/06), Općina Travnik objavljuje javni poziv 

 

Temljem Odluke o izvršenju budžeta Općine Travnik za 2024. godinu-stavka izdaci namjenjeni obnovi stambenih jedinica osobama sa socijalnim statusom, Općina Travnik objavljuje javni poziv kojim se potencijalni korisnici pomoći čije je prebivalište na području općine Travnik pozivaju da podnesu zahtjev za dodjelu pomoći za obnovu svojih stambenih jedinica za osobe sa socijalnim statusom.

U periodu od 22. do 29.  aprila, ove godine realizirat će se ekološka akcija pod nazivom “Sedmica društvene odgovornosti općine Travnik 2024” koja će se odvijati prema operativnom planu.

Turistička zajednica općine Travnik objavljuje javni poziv za prikupljanje i odabir korisnika grant sredstava u 2024.g. za unapređenje i razvoj turizma na području općine Travnik.

Komisija za odabir projekata po LOD metodologiji koji će se finansirati iz budžeta Općine Travnik u 2024. godini, nakon uvida u pristiglu dokumentaciju, izvršila je bodovanje projekata, te sačinila preliminarnu rang listu.