1 1 1 1 1

Da su Travničani vrsni i uspješni sportisti, potvrđuje to i mladi talentirani nogometni trener Adnan Beganović, kojeg je jučer u svom kabinetu ugostio općinski načelnik. 

Travnik na svakom koraku priča svoje priče iz davnina, te ga upravo čuveni pečati iz prošlih vremena izdvajaju od drugih mjesta, a još posebnijim ga čine njegovi najbolji ambasadori, Travničani koji svijetom ponosno pronose njegovo ime.

Adnan Beganović je još jedan u plejadi mladih nogometnih trenera iz Travnika koji su stekli UEFA PRO licencu i grade uspješne trenerske karijere. 

Beganović se upisao u sportsku historiju grada kao nekadašnji fudbaler, a potom i trener NK Travnik, a danas je angažiran kao asistent menadžera u u južnoafričkoj Republici u TS  Galaxy FC. 

Istaknuo je da je izuzetno sretan što ima priliku nadograđivati svoju sportsku karijeru i van Bosne i Hercegovine, te da se nada da će stečeno znanje i vještine kada dođe vrijeme za to, moći prenijeti na mlade ljude.

"Travnik je grad u kojem sam naučio svoje prve sportske korake, grad u kojem se rodila ljubav prema nogometu i grad kojem se uvijek imam namjeru vraćati", rekao je Beganović.

Načelnik Kenan Dautović kroz susrete sa uspješnim Travničanima koji ostvaruju izvrsne rezultate u različitim društvenim oblastima u BiH ili u inostranstvu, ima namjeru podstaknuti sve mlade ljude da se što više angažiraju i ulažu u svoja znanja i vještine.