Suradnja između Fondacije Mozaik i Općine Travnik nastavlja se i u 2021. godini sukladno potpisanom Memorandumu o suradnji, kojim je  definirana osnova suradnje na uspostavi i razvoju programa Omladinske banke Travnik.

Omladinska banka Travnik imala je otvoren poziv od 15.02. do 09.03. 2021. godine na kojem su aplicirali mladi i nakon procesa mentoriranja, selekcije i glasanja u zajednici odobreno je 6 projekta i 2 mikrobiznisa.

Dana 20.04. (utorak) sa početkom u 13.30 sati,  u Velikoj dvorani Općine Travnik, planirano je održavanje ceremonije potpisivanja ugovora i uručivanje čekova odobrenim projektima i mikrobiznisima.

Danas(15.04.2021) je u velikoj sali Općine Travnik upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava sa 11 mladih poduzetnika koji su kroz projekat „TREIN“ financijski podržani sa po 10.865,00KM.

Obavještavamo pravna i fizičla lica koja su dužna utvrđivati i primjenjivati marže da je Vlada Federacije BiH  donijela Odluku o izmjenama Odluke o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne vidine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode.

Njemačka nevladina organizacija Help je 01. Februara 2021 god.  počela sa implementacijom projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022” na području Općine Travnik. Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, a sufinansira Općina Travnik.

Obavještavamo građane općine Travnik da će se u periodu od 14.04.2021. godine do 30.06.2021. godine izvoditi građevinski radovi na „Uređenje kulturno historijske zone na potezu Donja čaršija - šarena džamija".

Investicijska fondacija „Impakt“ i Općina Travnik organizuju online informativnu radionicu sa ciljem prezentacije Javnog poziva za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja za Općinu Travnik, te se ovim putem pozivaju svi zainteresovani da se pridruže prezentaciji.

Javni poziv za obnovu stambenih jedinica povratnika i osoba sa socijalnim statusom - 4.0 out of 5 based on 1 vote

Na osnovu Programa rada Službe za 2021. godinu i Uputstva o načinu i procedurama odabira korisnika projekata povratka i rekonstrukcije stambenih jedinica (“Sl.glasnik BiH” broj 48/06), općina Travnik, Služba za obnovu, raseljena osobe/lica, izbjeglice i stambene poslove objavlljuje Javni poziv kojim se potencijalni korisnici pomoći čije je prijeratno prebivalište bilo na području općine Travnik pozivaju da podnesu zahtjev za dodjelu pomoći za rekonstrukciju i obnovu svojih stambenih jedinica u svrhu povratka

U povodu predstojećeg mjeseca Ramazana, načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić i predsjedateljica Općinskog vijeća, Vlatka Lovrinović svojim sugrađanima, muslimanima, uputiili su čestitku uz snažnu poruku da samo brinući jedni o drugima, njegujući dobrotu i ljubav  možemo  biti ponosni na sebe.

Obavještavamo građane da , Općina Travnik, u ponedeljak 11.04.2021.godine počinje sa radom u 10:30 zbog obaveze provođenja higijensko -  epidemioloških mjera od strane Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB

Naime, zbog izbornih aktivnosti koje se vode u zgradi Općine na dan izbora u nedelju , 11.04.2021.godine a u cilju zaštite građana neophodno je izvršiti  dezinfekciju zgrade Općine prije nego se ista otvori za građane.

Molimo vas za razumijevanje.